Alfheim's Man of La Mancha

"Lotec"

 

U zult wel denken; dat deze pagina anders is dan het gebruikelijke Delirious design. Dat klopt, maar deze pagina is ook gewijd aan iets anders namelijk: ons Italiaanse Windhondje "Lotec".

Het begon allemaal Ūn 1998 toen wij op een hondenshow waren tijdens een vakantie in Amerika en daar tegen een ring vol kleine whippets aanliepen. Het bleek al snel te gaan om Italiaanse Windhondjes, maar zo anders van belijning, kleur en aftekeningen dan wat wij kenden van Europese Italiaantjes, dat ze inderdaad nog het meest op kleine whippets leken. We waren op slag verliefd en zeiden tegen elkaar: ooit komt er zo'n hondje...

Ondertussen zijn we bijna 10 jaar verder en in al die 10 jaar zijn we blijven zeggen dat we ooit nog eens zo'n Amerikaans Italiaantje wilden. Door de jaren hadden we al wel een idee gekregen van de lijnen en kennels die het type Italiaantjes hadden waar wij op vielen. En we wisten ook zeker dat we een Italiaantje met Irish marked aftekening wilden. Doordat Daisy terug is gegaan naar haar fokker, onze Twinkel op 16 jarige leeftijd en Soelay op 13 jarige leeftijd begin 2007 zijn overleden en Mike ondertussen ook een respectabele leeftijd heeft bereikt (11 jaar) vonden we nu de tijd rijp voor weer wat meer leven in de brouwerij.

Lotec 7 maanden oud (met dank aan Astrid Knaap voor haar werk aan de foto!)

 

10 weken en net bij ons in huis

 

17 weken

 

8 weken

     
6 weken 4 weken 1 dag oud
     

Lotec is geboren aan de westkust van Amerika en is gefokt door Stephanie & Avery McLeod (Alfheim). Stephanie & Avery zijn windhondenmensen in hart en nieren die, net als wij, proberen fijne mooie honden te fokken die ook nog kunnen coursen! Hun manier van fokken en het houden en verzorgen van hun honden sprak ons gelijk aan. Ook stonden ze door de loop van de tijd altijd klaar om de vele vragen die wij hadden te beantwoorden. Toen we dan ook hoorden van hun plannen om hun mooie Lucy (CH Kimson's Charmed I'm Sure) te laten dekken door Remo (Intl/Am Ch Littleluv's Obsession, SC) hoefde wij niet lang na te denken. Zeker niet in de laatste plaats omdat Remo naast dat hij veel heeft gewonnen op shows, ook een bijzonder goede coursinghond is. Ook heeft hij al vele kampioens nakomelingen die ook goed presteren in het veld. Lotec is geboren op 17 april 2007 in een nestje dat bestond uit nog 2 broers en 2 zussen. Alle pups kregen namen van Oscar winnende musicals en Lotec's officiŽle naam is dan ook Alfheim's Man of La Mancha. Lotec zal niet geshowd kunnen gaan worden in Europa omdat hij teveel wit heeft volgens de FCI rasstandaard. In Amerika, Engeland, AustraliŽ en andere niet FCI landen zijn meerdere kleuren en veel wit wel gewoon erkend. Het is wel onze bedoeling om met Lotec te gaan coursen. Ondertussen hebben we Lotec laten castreren en heeft hij zijn eerste stapjes op het coursingpad gedaan, en hij blijkt enorm van coursing te houden !

 


Dan als laatste nog een uitleg over de afbeeldingen van de auto op deze pagina en de naam Lotec. Een Lotec is de snelste auto die in Europa nog op de openbare weg mag rijden. Deze auto is niet doorsnee, bijzonder en snel, net zoals wij denken over een Amerikaans Italiaantje. Dus vandaar de naam LOTEC!

Terug naar "Onze Honden"